h

Notenboom is voorbestaan niet zeker

25 juni 2008

Notenboom is voorbestaan niet zeker


In de achtertuin van het appartementencomplex aan de Esscheweg (ter hoogte van de rotonde met de Vijverbosweg) staat een notenboom. Geheel tegen de zin van de bewoners van dit complex dreigt Woonwijze deze boom te kappen. Voor de bewoners op met name de eerste en tweede verdieping is de boom van grote waarde. De boom is als het ware hun tuin en ontneemt het vrije zicht op de achtergevels van de achterliggende huizenrij. Maar Woonwijze - zo is de bewoners gemeld - heeft het beleid om bij wisseling van huurders de tuin 'leeg' op te leveren. Woonwijze vreest anders verantwoordelijk te worden voor de boom. De medebewoners kunnen zogezegd de boom in.

Bewoners hebben in uiterste nood bij de SP aangeklopt met de vraag of de notenboom nog op enige wijze behouden kan worden. Inmiddels is Woonwijze verzocht zich rekenschap te geven van de wens van de medebewoners en op grond van maatschappelijke verantwoordelijkheid de boom te behouden.
De SP vraagt zich daarbij af waarom zo rigoreus complete tuinen om zeep moeten worden gebracht. Normaliter wordt bij een overdracht van een huis altijd bezien of de nieuwe eigenaar (een deel van) de tuin wil overnemen. Een aangelegde (mits goed onderhouden) tuin is meestal beter dan een kale tuin die compleet opnieuw moet worden ingericht. We hopen dat met goed overleg een oplossing gevonden kan worden waarbij de notenboom niet hoeft te wijken.

U bent hier