h

Nieuws van de afdeling

13 september 2020

Prinsjesdag-oproep

Foto: SP

Huurders uit de gemeente Vught voeren in aanloop naar Prinsjesdag actie om minister Ollongren op te roepen om de huurverhoging terug te draaien. Zij maken daarvoor foto’s die op Prinsjesdag op social media gepubliceerd zullen worden.

Lees verder
8 september 2020

DA’S vreemd… (teken de petitie)

Foto: SP

Zoals bekend bestaat er weerstand tegen het plan van de gemeente om de Jagersboschlaan te verharden. Het is een prachtig stukje natuur dat behouden zou moeten blijven. Om het plan voor verharding te onderbouwen heeft de gemeente een zogenaamde QuickScan uit laten voeren: een (erg) beknopt onderzoek naar het dierlijk leven dat in en rond de Jagersboschlaan voorkomt. Het resultaat van deze quickscan zou voor de gemeente een extra argument zijn dat deze laan verhard kan worden zonder dat er te veel natuurlijke schade wordt aangericht. Bekijk hieronder het schitterende filmpje.

Lees verder
2 september 2020

Algemene Ledenvergadering

Foto: SP

Er is een algemene ledenvergadering op woensdag 9 september in Vught. Vanwege Corona willen we graag weten hoeveel leden er komen. Aanmelden kan bij Gerda van Veghel gerdavanveghel@ziggo.nl. We vragen je om ter plaatse de coronaregels op te volgen.

Lees verder
2 september 2020

Proces-verbaal uitspraak Jagersboschlaan

De voorzieningenrechter heeft de gemeente flink teruggefloten. Alle gronden die zij aanvoeren werden afgewezen. U kunt de uitspraak van de rechter teruglezen.

Lees verder
26 augustus 2020

Gemeente Vught mag Jagerboschlaan (nog) niet verharden.

Foto: SP en Creative Cpmmons

Vught moet wachten met de bestrating van de Jagersboschlaan totdat er uitspraak is gedaan over de beroepsschriften tegen die verharding. Dat heeft de rechtbank dinsdag uitgesproken aan het eind van de zitting over alle bezwaren. De rechtbank probeert de uitspraak binnen zes weken te doen. Bron: https://www.vught.nu/jagersboschlaan-mag-nog-niet-verhard/ Zie ook: https://www.bd.nl/den-bosch-vught/gemeente-vught-mag-jagersboschlaan-nog-niet-verharden~a8581e3a/  

Lees verder
23 augustus 2020

Interpellatiedebat overbodig? Ingezonden brieven in Het Klaverblad

Het interpellatiedebat werd door de coalitiepartijen overbodig gevonden. Toch vinden veel Vughtenaren dit niet overbodig, in het Klaverblad van 12 augustus staan twee ingezonden brieven die de moeite waard zijn om te lezen. Deze zijn ook online te lezen hieronder staan de linkjes.

Lees verder

Pagina's

U bent hier