h

Raadslid Schreurs keert op schreden terug

4 juni 2008

Raadslid Schreurs keert op schreden terug


CDA-raadslid Frits Schreurs ziet nu in dat zijn handelswijze in de gemeenteraad van 29 mei niet in verhouding staat tot de problematiek die hij wilde aankaarten. Hoewel hij eerder aankondigde voet bij stuk te houden heeft hij inmiddels verklaart vanaf heden weer actief deel te nemen aan de bijeenkomsten van de gemeenteraad en alle vertrouwen te hebben in deze coalitie, het bestuursakkoord en dit college. De coaliegenoten SP en VSA accepteren zijn verontschuldigingen.

CDA-raadslid Frits Schreurs deed in de raadsvergadering van afgelopen donderdag een opmerkelijke stap. Hij uitte zijn ongenoegen over fouten in diverse stukken en vertrok. Hij zei een daad te willen stellen en schortte met onmiddelijke ingang zijn werkzaamheden als raadslid 'voorlopig' op. In het Brabants Dagblad van zaterdag 31 mei leek hij hierin te volharden: "Als blijkt dat ik alleen sta binnen de coalitie en er geen besluit komt dat er iets drastisch moet gebeuren, dan houd ik voet bij stuk."

Maar gesprekken binnen het CDA en met de SP en VSA hebben hem doen inzien dat de daad niet in verhouding staat tot de problematiek. Hij verklaarde vandaag: “Het is mij (-) duidelijk geworden dat ik voor het signaal dat ik heb willen afgeven een te zwaar middel heb gekozen. Het huidige college werkt hard aan de verbetering van de bestuurscultuur. Er is ook al veel tot stand gebracht. Al zijn er nog punten die verbetering behoeven. Deze worden ook binnen de coalitie onderkend. De aard van de kritiekpunten legitimeert dan ook niet de manier waarop ik mijn “cri de coeur” heb afgegeven. Het is veel te zware munitie. Ik bied hiervoor dan ook mijn mede-coalitiegenoten mijn oprechte verontschuldigingen aan.

Ook onderschrijft hij de verklaring van de fractie van het CDA van die avond. De CDA-fractie neemt daarin uitdrukkelijk afstand van de uitlatingen van hun afdelingsvoorzitter aan het adres van het Vughtse college. Afdelingsvoorzitter Blom betichtte SP-wethouder Theulings van achterkamertjespolitiek bij de onderhandelingen over het nieuw te bouwen Maurick College. De gemeenteraad heeft echter zelf ingestemd met de arbitrage en de daarbij behorende vertrouwelijkheid. Er is dus geenszins sprake van geheimzinnig gedoe of achterkamertjes.

Frits zegt nogmaal alle vertrouwen te hebben in deze coalitie, het bestuursakkoord en dit college. Hij zal vanaf heden dan ook weer actief deelnemen aan de bijeenkomsten van de gemeenteraad.

U bent hier