h

Tandem voor tandemclub deel 2

16 juni 2008

Tandem voor tandemclub deel 2


Twee weken geleden nam de SP het initiatief om (in navolging van het college) ook als gemeenteraad de Vughtse Tandemclub een tandem te schenken. Maar inmiddels is het initiatief ten prooi gevallen aan politiek gekonkel. In de raad van 29 mei schoof de fractie van GB het voorstel naar de volgende vergadering. Men moest er de achterban nog over spreken. Vervolgens wilde deze fractie het pas na de vakantie behandelen omdat het toch geen haast heeft. En nu het agendapunt wel op de agenda staat wordt de "precedentwerking" van stal gehaald: "Als we dit gaan doen, dan hebben we nog wel meer wensen". En dan te bedenken dat we slechts een initiatief van deze tandemclub wilden stimuleren met een klein gebaar.

De VVD wist nog een ander argument om het voorstel niet te hoeven steunen: "Daar gaan wij niet over". Het is volgens hen uitvoering en dat is aan het college. Het zal iedereen bekend in de oren klinken: "Sorry hoor, daar kunnen we helaas niet aan beginnen" of "Nee, sympathiek hoor, maar daar gaan we helaas niet over." Argumenten waarmee we doorgaans afgescheept worden.
Blijkbaar durven de fracties niet gewoon te zeggen dat ze geen cent extra over hebben voor de Tandemclub Vught. Dat zou wel zo eerlijk en duidelijk zijn. VVD-raadslid Otters liet het zich uiteindelijk wel ontvallen: "Kunnen die mensen niet zelf een tandem kopen?" Ze raakte daarmee onbedoeld de kern van het probleem. De leden kunnen inderdaad niet zelf even een tandem kopen. Naast de kosten kunnen ze er door hun visuele beperking ook niet alleen op fietsen. Ze zijn daarvoor altijd afhankelijk van vrijwilligers die met hen willen fietsen. De tandemclub Vught telt ruim 50 van deze vrijwilligers en maakt jaarlijks 9 toertochten. Zowel in Vught als elders in Nederland.

U bent hier