h

Wisselbeker met gebak voor Sjoerd Janssens

28 augustus 2008

Wisselbeker met gebak voor Sjoerd Janssens


Vanmorgen, donderdag 28 augustus 2008, stond Jef Teulings met wisselbeker en gebak op de stoep bij Sjoerd Janssens. De avond ervoor had Sjoerd deze gewonnen tijdens de SP cursus “Heel de mens”. Sjef, de vorige winnaar van deze bokaal, had echter verzuimd de wisselbeker mee te nemen. De deelnemers besloten daarop unaniem dat hij de volgende ochtend de beker met gebak zou afleveren bij de winnaar van die avond.

De SP cursus bespreekt het beginselprogramma van de SP, zoals vastgesteld door het 9e congres op 18 december 1999. Daarin kiest de SP voor menselijke waardigheid, de gelijkwaardigheid van mensen en de solidariteit tussen mensen. In 10 bijeenkomsten praten alle afdelingen van de SP over onze maatschappij met thema’s als: democratie, samenwerken, eerlijk delen, gezondheid, duurzaamheid, integratie, veiligheid, leren, creativiteit en internationale samenwerkingsverbanden.

De cursus bestaat uit 10 thema-avonden over genoemde onderwerpen. Onderdeel van het programma is altijd een quiz. Daarbij strijden de deelnemers op een ludieke manier om de “Heel de mens kanjer wisselbeker”. De winnaar dient dan wel de gewonnen beker de volgende keer mee te nemen. Vergeten? In het vervolg thuis afleveren met gebak!'

U bent hier