h

Voorlopig geen ontsluitingsweg voor Stadhouderspark

12 september 2008

Voorlopig geen ontsluitingsweg voor Stadhouderspark


De Raad van State heeft voorlopig de goedkeuring van een deel van het bestemmingsplan Stadhouderspark geschorst. Het betreft het plandeel dat betrekking heeft op de noordelijke ontsluitingsweg en de strook tussen deze weg en de Loyolalaan (in rood aangegeven). De Raad van State is van mening dat zolang er nog nader onderzoek plaatsvindt naar verschillende alternatieven voor deze ontsluitingsweg er geen werkzaamheden mogen plaatsvinden waarvan de gevolgen onomkeerbaar zijn. Daarmee is voor een deel tegemoet gekomen aan het verzoek tot een voorlopige voorziening, welke werd aangevraagd door de Stichting De Groene Koepel en diverse bewoners van Vught Noord.

De uitspraak kwam niet geheel onverwacht. Hoewel het tracé van de ontsluittingsweg wel al is goedgekeurd door de raad, hangt de daadwerkelijke invulling daarvan af van besluitvorming over de verdere ontsluiting van de wijk. Er wacht nog besluitvorming over twee moties van de raad aan het college. Juist deze week stelde het college de besluitvorming over een tunnel bij de spoorwegovergang Loonsebaan uit. In relatie hiermee stelde de raad al eerder dat - indien deze spoorwegovergang (deels) met de auto gekruist kan worden - dit gevolgen zal hebben voor de bereedte van het profiel van de ontsluitingsweg.

Het besluit betekent dat nog niet gestart kan worden met de aanleg van de ontsluitingsweg. Voor het overige deel van het plan kan echter wel met de voorbereidingen worden gestart.

U bent hier