h

toekomst "camping de leuvert" onzeker

8 december 2008

toekomst "camping de leuvert" onzeker


Camping de Leuvert in Cromvoirt, jarenlang in handen van de familie Schapendonk, is verkocht. Vanaf 15 december is Dutch Horeca en Recreatie BV uit Zwolle de nieuwe eigenaar. Eigenaars van stacaravans op de leuvert zijn er niet helemaal gerust op wat deze overname gaat betekenen. Er is een brief waarin wordt toegezegd dat komend jaar alles bij het oude blijft. Maar dat neemt de zorgen voor wat daarna volgt niet weg. De nieuwe eigenaar is namelijk geen campingbeheerder maar een makelaar in horecagelegenheden en recreatiewoningen.

Dutch Horeca en Recreatie richt zich op de aankoop, verhuur, beheer en verkoop van onroerende zaken op de markten van horeca en recreatie. Hun website laat zien dat het met name gaat over bemiddeling (de makelaar) bij het aankopen of verkopen van een recreatiewoning. Zij verzekeren hun klanten een aanbod op de mooiste plekjes van Nederland en 'onderhandelen waarbij uw belangen voorop staan'. Uit niets blijkt dat deze "makelaar" zich interesseert in het beheren van een gezellige knusse familiecamping. Het heeft er eerder alle schijn van dat camping de leuvert als 'recreatie projectontwikkeling' wordt gezien. De vrees van de huidige campeerders lijkt daarmee niet geheel uit de lucht gegrepen. Projectontwikkeling betekent in de praktijk geld maken met (her)ontwikkeling. Daarbij verdwijnt het belang van de huidige recreanten en de zo gewaardeerde kleinschaligheid al snel uit het oog.

Wellicht goed om te weten dat de gemeente Vught paal en perk stelt aan de schaal waarop gecampeerd mag worden. Daarmee wordt in ieder geval voorkomen dat hele grote chalets verrijzen, ten koste van huidige plaatsen. We zijn als SP gealarmeerd en zullen de ontwikkelingen op de voet volgen. We willen de kleinschalige recreatie in Cromvoirt behouden!

U bent hier