h

Atletiekbaan Prins Hendrik blijft onbesproken

23 april 2010

Atletiekbaan Prins Hendrik blijft onbesproken


Het was een laatste poging. De SP probeerde de afgelopen raadsvergadering alsnog de gemeenteraad en dan vooral de nog-net-geen-coalitie partijen tot een debat te bewegen. Was het wel zo verstandig het voorstel "aanbesteding van de atliekaccommodatie" met indoorhal voor Prins Hendrik deze termijn niet te bespreken? Het college informeerde de raad recent over de gevolgen van dit uitstel en die logen er niet om. Hoewel niet in precieze cijfers aan te geven, loopt de gemeente aanzienlijke risico's. Dat komt onder andere doordat het niet tijdig ontwikkeling van de nieuwe atletiekaccommodatie effecten heeft op andere projecten.
Maar de VVD wuifde deze risico's weg en weigerde verdere toelichting op de reden van uitstel. D66 twijfelde weliswaar maar volgde de VVD en GB hield het hele debat vreemd genoeg zijn (haar?) mond. Het voorstel zou niet deugen omdat bepaalde risico's niet waren meegewogen. Maar blijkbaar wilde de genoemde partijen wel het risico lopen dat uitstel met zich meebrengt.

Het is wat ons betreft een vaag en schimig spel dat er gespeeld wordt. Zelfs na de raadsvergadering in informele setting was er fractiediscipline vereist. "We mogen niets zeggen" en "Wacht maar af, maandag hoor je meer" klonk er. Het doet vermoeden dat er een verborgen agenda wordt gehanteerd. Dan is het vooral vervelend dat het debat niet open en eerlijk wordt gevoerd. Het Brabants Dagblad spreekt al over een soap en dan is de nieuwe coalitie nog niet eens formeel van start.

Natuurlijk hebben we wel een idee van wat er allemaal achter schuil gaat: de school. De VVD koestert de wens geen school te realiseren bij de nieuwe locatie van Prins Hendrik, ondanks dat dat tot nu toe steeds in de planontwikkeling is opgenomen. Het komt ons voor alsdat de VVD deze wens alsnog wil realiseren en de rekening daarvan accepteert. Maandag horen we het.

U bent hier