h

Oud burgemeerster van Vught Jan de Groot overleden

20 augustus 2010

Oud burgemeerster van Vught Jan de Groot overleden

Vandaag 20 augustus is Jan de Groot overleden. Jan de Groot was vanaf oktober 1999 tot mei 2006 burgemeester van Vught. Hij volgde destijds Fred de Graaf op die naar Apeldoorn vertrok. Hij was toen juist 3 jaar burgemeester van Ruurlo geweest.

Zijn functioneren in Vught stond in 2005 reeds onder druk. De gemeenteraad zocht toen naar een "fluwelen overgang" en verzocht hem te soliciteren. In maart 2006, bij het aantreden van een nieuwe gemeenteraad waarin de SP de grootste partij werd, hoopte de Groot aan te kunnen blijven als burgemeester van Vught. De SP maakte echter korte metten met de " achter de schermen" constructie. In april 2006 bleek reeds dat de Groot niet voldoende vertrouwen genoot van de nieuwe gemeenteraad. Hij stopte daarop zijn burgemeesterschap van Vught.

Hij kon per direct beginnen als waarnemend burgemeester van Mill en Sint Hubert. Op 31 mei 2007 werd hij geïnstalleerd als burgemeester van Baarn. In oktober 2009 werd een hersentumor bij hem geconstateerd. Deze gezondheidsproblemen zorgden er voor dat in februari 2010 een waarnemend burgemeester van Baarn werd geïnstalleerd. Jan de Groot overleed vrijdag 20 augustus na een ziekbed van ruim driekwart jaar.

U bent hier