h

ZOMERRECESSIE 9

27 augustus 2010

ZOMERRECESSIE 9

zomerse rust

Een zomerreces betekent rust. Terwijl doorgaans elke gelegenheid wordt aangegrepen om het hoge politieke woord te voeren, heerst er stilte. Een vlucht langs de websites van de Vughtse politiek toont stilte!

De VVD plaatste een laatste bericht op 10 juni, een dag na de Tweede Kamerverkiezingen. Het digitale zomerreces is daar al vroeg ingegaan.

GB plaatste 20 juli het laatste bericht. Daarbij reageert GB op de discussie in de gemeenteraad over de raadsvergoeding. Het is in mijn ogen een slecht artikel, maar ik zal daar bij terugkomst wel via mijn weblog op reageren.

PvdA/GL schreef het laatste bericht op 15 juli over de behandeling van de kadernota en is sindsdien ook “uitgetwitterd”. De leden hadden duidelijk zin in de zomer!

Het CDA plaatste 4 juli het laatste bericht: de start van een nieuwe masterclass. In september, na het zomereces natuurlijk!

D’66 heeft een bericht op de website geplaatst dat alle reguliere politieke activiteiten tot begin september stilliggen en er geen vergaderingen zijn gepland. Ze zijn er even niet! Maar evengoed verscheen er 22 augustus wel een ‘ in memoriam’ naar aanleiding van het overlijden van oud-burgemeester Jan de Groot. Ze slapen niet helemaal.

Al met al weldadige zomerse rust onder het genot van je raadsvergoeding.

U bent hier