h

Ook Jeugd Aktief waarschuwt coalitie

22 september 2010

Ook Jeugd Aktief waarschuwt coalitie


Gisterenavond heeft Jeugd Aktief het college en de raadsleden een mail gestuurd. De mail richt zich op de suggestie - door wethouder Van de Wiel - dat op de beoogde locatie van de school ook woningbouw mogelijk zou zijn. Het bestuur van Jeugd Aktief schetst de practische problemen van woningen op hun evenemententerrein. Het terrein moet tijdens Jeugd Aktief volledig af te sluiten zijn. Ander gebruik door derden is dan onmogelijk.

Het bestuur wijst er op dat de provincie slechts goedkeuring heeft gegeven aan het gebruik door Jeugd Aktief en woningbouw op deze locatie heeft uitgesloten (Goedkeuringsbesluit provincie bestemmingsplan Stadhouderspark). Wanneer op de huidige locatie geen ander gebruik mogelijk is en de coalitie besluit toch een andere locatie te kiezen ontstaat volgens Jeugd Aktief de volgende situatie: "U moet nu nieuwe grond aankopen voor de school (-). Dit houd in dat u 2 stukken grond aankocht voor 1 school, waarvan 1 door uw besluit waardeloos is geworden?"

De SP onderschrijft de analyse van Jeugd Aktief. Het is een van de redenen waarom het zoeken naar een alternatieve locatie onverstandig is. Daarbij spelen ook financiƫle risico's en de onverantwoorde vertraging een belangrijke rol. '

stille coalitie
Het blijft overigens vooral stil van de zijde van de coalitie. Op de - anders zo actuele - website van D66 wordt met geen woord gesproken over dit politieke-hangijzer. Men leidt er de aandacht af met de ludieke Vughtse vlag. De andere partijen zijn al enkele weken (GB) of enkele maanden (VVD) geleden gestopt met actualiteiten. Misschien vraagt onrust over politieke keuzes iets meer bereidheid tot publieke verantwoording?

U bent hier