h

Commissaris wijst Vught op afwezigheid bij Regionaal Ruimtelijk Overleg.

6 oktober 2011

Commissaris wijst Vught op afwezigheid bij Regionaal Ruimtelijk Overleg.


Bij zijn bezoek aan Vught sprak Wim van de Donk, Commissaris van de Koningin in Noord Brabant, met de 6 fractievoorzitters. Daarbij kwam ook de in 2009 plotseling naar beneden bijgestelde woningopgave aan de orde. De plannen voor wel 1600 extra woningen stonden daarmee op de tocht.

De commissaris kon niet op dit dossier ingaan maar wees er wel op dat de “aanwezigheid van Vught in het Regionaal Ruimtelijk Overleg (RRO) de laatste tijd wel een tandje beter kan”. Dat is in ambtelijke taal zoiets als “Vught is veelal niet vertegenwoordigd”.
Het bevestigt dat dit college onvoldoende moeite doet om de woningbouwopgave voor Vught hoger te krijgen. Wanneer je bij het belangrijkste overleg verstek laat gaan moet je niet raar staan te kijken als er minder rekening met je gehouden wordt. Precies datgene waar de SP het college al eerder op wees.

Toen dit voorjaar het college het woningbouwplan op de Koepel afkocht voor maar liefst 2,8 miljoen, was het belangrijkste argument: “de provincie staat ons niet toe zoveel woningen te bouwen”. Ook toen stelde de SP al vast dat Vught niet echt zijn best deed om deze aantallen naar boven bij te stellen en wees op de afwezigheid van Vught in het RRO.

De commissaris bevestigt nu dat beeld. Het college is duidelijk niet aan het werk om de woningaantallen voor Vught naar boven bijgesteld te krijgen. Het college van Vught blaakt van afwezigheid en heeft dus bewust kansen om hogere aantallen binnen te halen laten liggen. Blijkbaar niet een keer, maar met regelmaat. Zelfs de commissaris valt het op.

Het wijzen naar de provincie wordt daarmee wijzen naar het college.

U bent hier