h

Emile Roemer inspireert SP-ers Vught

2 november 2011

Emile Roemer inspireert SP-ers Vught


Maandag sprak SP-leider Emile Roemer op een speciale ledenavond van de SP-Vught. Hij toonde zich een warm pleitbezorger voor het gezamenlijk in actie komen. Juist nu de effecten van het desastreuze beleid van het huidige kabinet zich aandienen kunnen we, vindt Roemer, niet langer lijdzaam toezien. Toch lijkt een groot deel van de bevolking te berusten in deze afbraak van onze verzorgingsstaat. Roemer riep hen eenvoudig op niet af te wachten totdat het te laat is.

Eerder in de middag bezocht hij de Blizo in Vught. Deze nu goed draaiende sociale werkplaats zal met de huidige kabinetsplannen niet overleven. Men rekende voor dat de verlaging van de rijksbijdrage met maar liefst 9 miljoen het bedrijf halveert. Het betekent voor veel mensen het einde van hun aangepast of begeleid werk en het ontregelt het bestaande WSD-bedrijf. Emile Roemer onderschreef de ernst van de zaak en riep ook hier het bestuur en de OR-leden op ten strijde te trekken tegen deze vernietigende plannen.

Voor de jongeren van de jongerenraad was de boodschap al niet veel anders. Voor Roemer hoefden zij zich niet bezig te houden met beleidsnotities. Je hoeft alleen maar te zeggen wat je denkt en wilt en dat kracht bij zetten door te laten zien dat je dat met velen wilt. Het zo gewenste zelfstandige jongerencentrum moet er dus gewoon komen.

's Avonds sprak Roemer met een zaal vol SP-ers en sympathisanten. Alles kon besproken worden. Van kredietcrisis tot schaliegas en van sociale afbraak tot WMO. Ook hier drongen de gevolgen van de kabinetsplannen zich op. Roemer schetste tal van mogelijkheden om mee te doen aan het verzet tegen deze plannen en maakte zijn toehoorders bewust van het belang van een sterke maatschappelijke lobby. Alleen door zelf in beweging te komen zal er uiteindelijk iets veranderen.
Emile was zelf het toonbeeld van deze houding.

U bent hier