h

Toenemende parkeerdruk is wel/niet een geldig argument?

1 februari 2012

Toenemende parkeerdruk is wel/niet een geldig argument?


Een rubriek waarin we voorbeelden verzamelen van inconsequent gedrag in de Vughtse politiek en het gemeentebestuur. Getuigenissen en voorbeelden van willekeur, vriendjespolitiek en eigen belang. Politieke uitspraken van nu, vergeleken met uitspraken uit het verleden.

Normaliter bestaat er de plicht om bij nieuwbouw de extra noodzakelijke parkeerplaatsen op eigen terrein te realiseren. Maar bij de 6 koopwoningen die Woonwijze wil bouwen in de Emmasingel en omgeving heeft het college hiervoor ontheffing verleend.

Omwonenden vinden het vreemd dat - met de reeds bestaande parkeerproblemen in deze wijk – voor de nieuwe woningen ontheffing wordt verleend van deze verplichting. De parkeerproblematiek zou zo alleen maar groter worden.

Zij dienden een bezwaar in maar het college verklaarde dit ongegrond omdat “een bestaand tekort aan parkeerplaatsen volgens vaste jurisprudentie buiten beschouwing mag worden gelaten”. En als het van de rechter mag, dan kan het dus.

Maar ....

In april 2009 klonk (toen nog) raadslid P. Pennings heel anders bij het woningbouwplan aan de van Voorst tot Voorststraat (de Groene Beuk). Toen zei hij nog: “Als de parkeerdruk in de omgeving te groot wordt, dan hebben de omwonenden een argument tegen het plan.”

Het is: meten met twee maten!

U bent hier