h

Emile Roemer en Harry van Bommel in Vught.

6 april 2012

Emile Roemer en Harry van Bommel in Vught.


Zaterdag 14 april bezoeken Emile Roemer en Harry van Bommel Vught. Zij zijn dan te gast bij de de afsluitende vlaggenparade van “Walk 4 Maluku”. Een wandeltocht ten behoeve van de Molukse Politieke gevangen en hun gezinnen. Die wandeltocht begint vrijdag 13 april om 23.00 uur in Elst. Vandaar lopen de wandelaars 80 km. Onderweg sluiten andere wandelaars aan in Opheusden (3.30 uur / 60 km), Tiel (8.00 uur / 40 km) en Den Bosch (15.30 uur / 10 km). Vanaf 16.30 uur worden ze verwacht bij woonoord 'Lunetten' (voorheen kamp Vught). Emile Roemer en Harry van Bommel spreken bij de slotmanifestatie.

Rond 16.30 uur arriveren ook de motorrijders die 's morgens uit Geleen vertrokken zijn. Zij rijden met de “Peringatan Ride Out” via Nijmegen naar Vught. Onderweg halen zij het met eerder gehouden collectes ingezamelde geld op bij diverse Molukse wijken in het zuiden van het land. Harry van Bommel zal met deze motorrijders arriveren.

De SP toonde zich – met name bij monde van Harry van Bommel als buitenlandwoordvoerder - al eerder bezorgd over het lot van de politieke gevangen in de Molukken. Zowel Human Rigths Watch als Amnesty International rapporteerden eerder langdurige gevangenisstraf en mishandeling van politieke gevangen in de Molukken.

U bent hier