h

NIEUW INITIATIEF

10 april 2012

NIEUW INITIATIEF


Zondag 22 april van 14.00 tot 16.00 uur, start politiek café "de slimme Prik" in Vught. Voor die gelegenheid wordt eetcafé de 's-Limmerick voor enkele uren een plek waar iedereen op een ongedwongen manier kennis kan maken met actuele politieke thema's en bijbehorende politici en betrokkenen. Debat, columns, cultuur en muziek wisselen elkaar af. De presentatoren van deze middag (Erik Overman en Robo Verhoeven) zullen de lokale politiek stevig op de huid zitten, maar nodigen ook het publiek uit af en toe een “prik” uit te delen. Bij dit initiatief van de SP-Vught is ook gedacht aan de kleinere Vughtenaren. Voor hen is er een PRIK-hoek met PRIK-blok en natuurlijk een glaasje PRIK.

Tijdens deze eerste editie wordt gesproken over de invloed van inwoners, verenigingen en buurten op de lokale politiek. Daarbij schuift onder andere Ben Brands aan. Hij was van 2006 tot 2010 wethouder in Vught, maar tegenwoordig wethouder in Maasdonk. Het centrumplan komt aan bod, waarbij we horen wat dat kan betekenen voor de huidige middenstanders in Vught. En het derde thema gaat over de mogelijke verhuizing van MIK naar een nieuwe locatie in de Baarzen. Voor dit laatste onderwerp zijn uitgenodigd Gerard Velthuizen (Woonwijze), Antonio Almeida (MIK) en wethouder Peter Pennings. Als het even kan wordt overigens de muziek van deze middag ook verzorgd door leerlingen van MIK. Verder zijn er columns van Joop van Hezik (oud-wethouder/statenlid) en Henri Swinkels (fractievoorzitter SP Vught).

Het politieke café is een initiatief van de SP en kent een onafhankelijke redactie. Het behandelt een breed scala aan actuele landelijke en plaatselijke politieke thema's. De bedoeling is om het politieke café zo'n 4 tot 5 keer per jaar te organiseren. Als deze eerste editie goed uitpakt zou het dus zomaar kunnen dat er in juni een tweede “Slimme PRIK” volgt. Geïnteresseerd? Iedereen is welkom. Zorg tijdig aanwezig te zijn. Het programma start precies om 14.00 uur.

U bent hier