h

SP houdt enquête WMO

1 maart 2013

SP houdt enquête WMO

Door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) moeten mensen met hun zorgvragen steeds meer onder "eigen verant-woordelijkheid" en op "eigen kracht" doen. En terwijl mensen meer zelf moeten doen, komen er hogere bijdragen voor individuele voorzieningen en meer taken bij de mantelzorg. We hebben zorgen over de gevolgen van deze kanteling voor mensen die afhankelijk worden van hulp bij het zelfstandig wonen.

Klik hier om direct naar de enquete te gaan

Om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie informeren we bij gebruikers van WMO-voorzieningen naar hun ervaringen. Met de gezamenlijke SP afdelingen uit de regio Noord Oost Brabant hebben we daarom een WMO enquête gemaakt. Daarmee inventariseren we wat de gevolgen van de voorgenomen kanteling kunnen zijn voor mensen die zorg nodig hebben of gevolgen ondervinden van de maatregelen.

De onderzoeksresultaten zullen we gebruiken in de discussie over de gevolgen van de WMO maatregelen. De enquête is geplaatst op de website van de SP in Oss: www.oss-sp.nl, maar is ook te vinden op: www.WMO-NOBrabant.nl.

U bent hier