h

voorstel Verordening Winkeltijden Vught rammelt

2 oktober 2013

voorstel Verordening Winkeltijden Vught rammelt

Neem  eens de moeite om het voorstel Verordening Winkeltijden Vught 2014 te lezen. Vraag je vervolgens eens af hoe het college tot dit voorstel is gekomen. Welke belangen zijn er afgewogen? En geeft het college er ergens blijk van de consequenties van hun voorstel te overzien? U zoekt tevergeefs naar antwoorden. Dit college is duidelijk over één nacht ijs gegaan.

Vervelend genoeg betekent het ontbreken van deze informatie dat u niet goed in staat bent een goede zienswijze in te dienen. U kunt immers niet reageren op belangenafwegingen die het college al gemaakt heeft. Deze zijn niet te vinden ondanks dat er bij het voorstel wel reacties van o.a. het MKB-bestuur en het centrummanagement zitten. Maar geen woord over de afweging die het college maakt.

En zou u ook niet op de hoogte gebracht moeten worden van de gevolgen van het collegevoorstel, zowel maatschappelijk, sociaal als economisch? Het is toch van belang om zo goed mogelijk in te schatten of we met dit voorstel in Vught ook gelukkiger worden. Of zou het college zelf ook geen idee hebben wat de gevolgen zullen zijn van dit voorstel?

En de verordening zit al niet veel beter in elkaar. Wat met de algehele vrijstelling in artikel 2 al mogelijk wordt gemaakt, namelijk alle dagen open van 6 tot 22 uur, wordt onder artikel 11 nogmaals mogelijk gemaakt voor speciale situaties en dagen. Als je consequent bent kun je artikel 11 a t/m m zo doorstrepen.

Maar artikel 11 kan weer wel van belang zijn als we niet voor alle zondagen vrijstelling verlenen.

In dat geval houdt het college hier dus nog een slag om de arm. Dat lijkt ons meer dan terecht als je zonder zorgvuldige afweging van belangen een voorstel doet, waarvan je de consequenties nog niet hebt bekeken.

Dit voorstel moet eerst worden aangevuld alvorens het ter inzage gelegd kan worden.

Reactie toevoegen

U bent hier