h

Coalitievorming: geen gesprek met SP?

12 april 2014

Coalitievorming: geen gesprek met SP?

Het werk van verkenner Paul van der Bijl zit er op. In zijn eindverslag stelt hij dat er "diverse mogelijkheden openstaan" en benoemt ook een mogelijkheid om met de SP in zee te gaan. De SP is een van de winnaars van de afgelopen verkiezingen, al resulteerde dat niet in een extra zetel. Maar als we het Brabants Dagblad mogen geloven ligt een gesprek met de SP voor lijsttrekker en formateur Van Woesik niet voor de hand. Dat kan natuurlijk, al roept het wel vragen op.

Want, waarom ligt een gesprek niet voor de hand? Ook Van der Bijl stelt dat er programmatisch voldoende redenen zijn om ook met de SP te gaan praten. En als het gaat om gedegen sociale oplossingen onder soms moeilijke lokale omstandigheden, heeft de SP inmiddels in tal van gemeenten een buitengewoon goede reputatie opgebouwd. Natuurlijk mag Gemeentebelangen eigen afwegingen maken maar als een gesprek met de SP nu niet voor de hand ligt, was de uitnodiging voor een verkennend gesprek alleen maar voor de vorm. Niet de stijl die je de komende tijd van het gemeentebestuur verwacht.

Maar misschien bedenkt Van Woesik zich en doet iets dat minder voor de hand ligt. Dat zou wel eens veel beter kunnen zijn voor Vught.

Reactie toevoegen

U bent hier