h

Nieuwe coalitie = oude coalitie

18 april 2014

Nieuwe coalitie = oude coalitie

De coalitie is bekend. Alles hing erom of de VVD een voor GB en D66 acceptabele wethouderskandidaat kon leveren. De huidige wethouder, Peter van de Wiel, was dat in iedere geval niet. Maar Saskia Heijboer, nog maar net afscheid genomen als raadslid, is dat blijkbaar wel. En nu de poppetjes bekend zijn is er een coalitie. Het bestuursakkoord volgt vanzelf omdat de partijen het van groter belang vinden wie het gaan doen, dan wat ze gaan doen.

 

De SP feliciteert de coalitiepartijen met hun overeenkomst en natuurlijk in het bijzonder Saskia Heijboer met haar nieuwe functie. Maar deze coalitie neemt, ook of misschien wel juist met deze nieuwe wethouder, niet de zorgen weg over de manier waarop we de sociale voorzieningen voor Vughtenaren overeind houden. De programma's van GB en VVD zijn op dat punt in essentie zelfs tegenstrijdig. Het overeind houden van de Vughtse sociale voorzieningen staat hier tegenover het (noodzakelijkerwijs) minimaliseren van die voorzieningen. Maar blijkbaar kan het vertrouwen in personen, deze verschillen in ideeën en plannen overbruggen.

 

De SP geeft voorkeur voor een andere volgorde. We zoeken liever de mensen bij een plan, dan een plan bij de mensen. Het gaat immers niet om het uitdelen van leuke posities. Het gaat om het realiseren van plannen en doelen. Plannen en doelen waarvoor we de steun van onze stemmers hebben verkregen. Dus eerst de bestemming, dan de stuurlui. Als die bestemming niet alsnog in een bestuursakkoord duidelijk wordt, rest ons vier jaar doelloos ronddobberen. Grote kans dat de stevige en nu zo ijzige landelijke wind dan bepaald waar we uiteindelijk terecht komen.

Reactie toevoegen

U bent hier