h

Verdiept spoor? Komende maanden erop of eronder!

6 april 2014

Verdiept spoor? Komende maanden erop of eronder!

De komende maanden wordt het spannend. Het nationale belang van een intesiever gebruik van het spoor door Vught, moet gepaard gaan met een leefbare oplossing voor de overlast die daardoor ontstaat. Maar vooralsnog doet het kabinet geen toezeggingen over de financiering van een verdiepte ligging, laat staan over de lengte daarvan. Toch is die toezegging wel nodig voordat de provincie Noord-Brabant ook een bijdrage wil overwegen. De Vughtse SP fractievoorzitter Henri Swinkels sprak hier afgelopen week over met de statenfractie van de SP (hier met SP statenlid Willemieke Arts, woordvoerder infra) om zo de belangen van de Vughtenaren nog eens uitvoerig onder de aandacht te brengen.

Die belangen zijn overigens goed bekend bij Willemieke Arts. Zij bezocht vrijwel alle avonden in Vught over PHS en N65. Zij is er dan ook van overtuigd dat zonder aanvullende maatregelen de leefbaarheid van Vught in het geding komt. De optimale variant is dan een verdiepte ligging over een zo lang mogelijk traject.

De financiering is allereerst een verantwoordelijkheid van de rijksoverheid. Maar die lijkt, zolang de minister geen concrete toezeggingen doet, voor een dubbeltje op de eerste rang te willen zitten. Een recent rapport over de kosten en baten voor de provincie  Noord-Brabant lijkt bovendien koren op de molen van de tegenstanders van een provinciale bijdrage. Zo ver wil de SP-fractie niet gaan, allereerst moet de overheid met voldoende middelen over de brug komen voor een verdiepte ligging van het spoor in Vught.

Zoals gezegd: het wordt spannend!

Reactie toevoegen

U bent hier