h

Coalitie Vught weigert behoud werkgelegenheid huishoudelijke hulp

20 januari 2015

Coalitie Vught weigert behoud werkgelegenheid huishoudelijke hulp

Foto: onbekend / onbekend

Meneer Verbeek, bijna 89 en oprichter van Ouderen Samen, drong er zondag bij de SP-fractie op aan om vooral de huishoudelijke hulpen goed te blijven belonen. Zij verdienen meer waardering dan een hongerloon en dreigen nu het slachtoffer te worden van het faillissement van Pantein-Vivent. Deze oproep bracht fractie-voorzitter Henri Swinkels aan het gegin van het spoeddebat persoonlijk over aan de gemeenteraad van Vught. Maar deze weigerde uiteindelijk het college een maximale inspanning te vragen. Van de coalitie hoeft het college niet echt aan de bak om werkgelegenheid te behouden. De VVD-woordvoerster: “Als je met de tarieven niet uit de voeten kunt, moet je je niet inschrijven”. Helaas hoeven bij de Vughtse coalitie, medewerkers van Pantein-Vivent niet te rekenen op sympathie. In Vught wordt het slikken of stikken.

De gemeenteraad van Vught heeft wel een voorkeur om de huishoudelijke hulp van Pantein-Vivent onder te brengen bij bestaande lokale aanbieders. Maar toch haalde de motie van SP en CDA die dat moest bekrachtigen het niet. De coalitiepartijen Gemeentebelangen, VVD en D66 weigerden het college op te roepen zich maximaal in te spannen om de werkgelegenheid, het loon en de arbeidsvoorwaarden van huishoudelijke hulpen te behouden. 

Dinsdag valt het besluit van het college en blijkt of de gevoelens uitgesproken door de raad toch van invloed zijn op de gekozen oplossing. De garanties op behoud van werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden ontbreken in Vught. Maar de SP fractie in Schijndel haalde dit belangrijke punt wel binnen. Als Vught en Schijndel samen optrekken komt het misschien dus toch nog
goed.

Reactie toevoegen

U bent hier