h

Spoeddebat faillissement Pantein-Vivent

16 januari 2015

Spoeddebat faillissement Pantein-Vivent

De SP heeft een spoeddebat aangevraagd over het faillissement van de Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent.  Maandagavond om 20.00 uur vindt dit spoeddebat plaats in het Raad- huis van Vught. De gemeenteraad kan zich dan uitspreken over de rol van de gemeente bij het garanderen van huishoudelijke hulp en het voldoende waarderen en betalen van huishoudelijke hulpen.

Volgens Pantein-Vivent is de veel te lage vergoeding van gemeenten een belangrijke oorzaak van het faillissement. Het salaris van een huishoudelijke hulp is hoger dan de vergoeding die de gemeente er voor geeft. Iedereen kan dan begrijpen dat dat onhoudbaar is. Of het werk wordt ondergewaardeerd en onderbetaald of er dreigt uiteindelijk een faillissement van de zorgverlener.

In Noord-Oost Brabant gaat het om 1800 huishoudelijke hulpen en 6100 klanten. In Vught zijn er 295 huishoudens die hulp ontvangen van Pantein-Vivent. Daarbij zijn naar schatting ongeveer 100 werknemers betrokken. Voor werknemers en klanten is het een onzekere periode. 

Klanten of werknemers die hun zorgen met ons willen delen worden uitgenodigd zich te melden via het SP Zorg-Meldpunt. Telefonisch te bereiken via telefoonnummer 06-16959733 of per email: hulpdienstvught@sp.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier