h

TIJD VOOR RECHTVAARDIGHEID

6 september 2018

TIJD VOOR RECHTVAARDIGHEID

Mark Rutte wil buitenlandse aandeelhouders van Shell en Unilever niet 1,4 maar zelfs 2 miljard euro cadeau doen. Per jaar! Rutte bevoordeelt na een paar telefoontjes met zijn vrienden liever een handjevol rijken in plaats van dat geld te investeren in leraren, zorgverleners, agenten, buschauffeurs of winkelpersoneel. Zij moeten allemaal in actie komen om gewoon hun werk goed te kunnen doen met een fatsoenlijke waardering. Vrijwel niemand in Nederland steunt het afschaffen van de dividendbelasting, maar Rutte duwt gewoon door. Als dit elders in de wereld zou gebeuren dan zouden we dit soort praktijken zonder twijfel moreel corrupt noemen.

Ik sprak hier vanochtend over tijdens de toespraak die ik mocht houden bij de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Ook sprak ik over klimaatrechtvaardigheid en hoe we naar mijn idee veel overtuigender de grove ongelijkheid in de wereld moeten bestrijden en migratie meer beheersbaar kunnen maken. Mijn hele toespraak kunt u hier zien.

Het is tijd voor rechtvaardigheid! Daarom komen we op 15 september bij elkaar in Rotterdam. Aan de prachtige Wilhelminakade gaan wij laten zien dat het anders kan en rechtvaardiger moet. Met onder andere Javier Guzman, Ewald Engelen en ik hoop ook u te zien!  

Met vriendelijke groet,

Lilian Marijnissen
Fractievoorzitter SP Tweede Kamer 

U bent hier