h

Manifestatie: “Tijd voor Rechtvaardigheid”.

14 november 2018

Manifestatie: “Tijd voor Rechtvaardigheid”.

Foto: SP

Van de afdeling Vught hebben 5 SP-leden afgelopen zaterdag meegelopen met de demonstratie 'Tijd voor rechtvaardigheid'. Die was vooral inspirerend maar ook koud en nat. Zo'n 8000 mensen liepen mee.

De mars was dit keer georganiseerd door  FNV en CNV. Belangrijk is dat dit maar één demonstratie is in een rij van gebeurtenissen. Het afbreken van de goede sociale voorzieningen in Nederland (we zitten momenteel weer op het niveau van de jaren 60) heeft een aantal jaren in beslag genomen. De wederopbouw daarvan zal eveneens een aantal jaren duren. Kwestie van lange adem dus. Het uiteindelijke doel is dat er een einde komt aan de oneerlijke verdeling van de rijkdom. Veel geld verdienen mag vanzelfsprekend als dat op een eerlijke wijze gebeurt, bv. door heel hard te werken of door te investeren. Rijk worden ten koste van je medemens zullen wij echter nooit accepteren. 

U bent hier