h

sp voorstel: minimumloon 10% omhoog

15 juni 2019

sp voorstel: minimumloon 10% omhoog

Een econoom van de Rabobank. Een journalist van de Telegraaf. Een vertegenwoordiger van de Nederlandsche Bank. Het zijn niet per se de gasten die je direct op een symposium van de SP verwacht. Maar ze waren er wel!

Lilian mocht de SP symposium presenteren waar we bij elkaar kwamen om te bespreken hoe de lonen in Nederland omhoog kunnen. Want daar was iedereen het over eens: dat kan!

Verhalen uit de praktijk van mensen die rond moeten komen van een paar tientjes in de week lieten zien dat hogere lonen ook keihard nodig zijn. De winsten van bedrijven zijn hoger dan ooit. Toch krijgen de meeste mensen al veertig jaar nauwelijks meer te besteden vertelde een econoom van de Rabobank.

Hoog tijd dus voor verandering. De Tweede Kamer spreekt op 1 juli over ons voorstel om het minimumloon met 10% te verhogen. En het wordt tijd dat werknemers mee delen in de grote winsten die bedrijven maken.

U bent hier