h

De SP wil een eerlijke economie

20 februari 2021

De SP wil een eerlijke economie

Foto: SP

De SP wil een eerlijke economie. Op dit moment geldt nog steeds: wie betaalt, bepaalt. Hierdoor kunnen multinationals bijna ongemoeid hun gang gaan en wordt vooral gekeken naar het korte termijn effect: geld verdienen. Om een eerlijke economie te krijgen moet er een tegenmacht komen ten opzichte van de kapitalisten en de aandeelhouders zodat de kloof tussen arm en rijk niet verder groeit maar juist kleiner wordt.

Zodat werknemers en bestuurders die wel werken aan een betere verdeling van de rijkdom, het casinokapitalisme tegenwicht kan geven.
De SP wil een verandering van ons economisch systeem omdat geld als de grote motor funest is voor heel veel andere systemen die ook belangrijk zijn voor het welzijn van mensen. Een grote stap die we met z’n allen moeten nemen, is werken aan de kringloopeconomie (ook wel circulaire economie genoemd). In een kringloopeconomie worden o.a. alle afvalstoffen steeds opnieuw gebruikt. We putten daarmee de aarde niet verder uit. Die overgang moet wat ons betreft grotendeels betaald worden door de organisaties die het meest geprofiteerd hebben van de groei.

Een interessant debat hierover is te vinden op NL kiest waar Mahir Alkaya uitlegt wat het standpunt van de SP is over de kringloopeconomie.

Link: https://dezwijger.nl/programma/politiek-perspectief-op-de-circulaire-economie

Meer info over Mahir Alkaya:
https://sp.nl/onze-mensen/tweede-kamer/mahir-alkaya

U bent hier