h

Schriftelijke vragen Uitvoering Fonds Lokale Solidariteit

3 januari 2023

Schriftelijke vragen Uitvoering Fonds Lokale Solidariteit

In de begroting 2023 was door het college van B&W een voorstel opgenomen om een ‘Fonds lokale solidariteit’ in te stellen. Doel van dit fonds was inwoners, die door de stijgende energieprijzen en inflatie in de problemen komen, een vangnet te beiden zodat de gemeente niemand in de kou laat staan. 

Tijdens de raadsvergadering van 3 november 2022 heeft de SP samen met alle andere partijen een amendement ingediend om de omvang van het fonds te verhogen naar € 1 mln en ook een vangnet te laten zijn voor verenigingen, sociaal culturele instellingen en chronisch zieken (blz. 5 begroting 2023). 

De oprichting van dit fonds heeft spoed. Inwoners voelen de stijgende energieprijzen en inflatie immers al maanden in hun portemonnee. Echter, twee maanden na het besluit van de raad om het fonds in te stellen, bespeurt de SP radiostilte rondom dit dossier. De SP is hier bezorgd over en heeft de volgende vragen aan het college van B&W omtrent de verdere voortzetting van dit fonds:

  1. Wanneer zal het ‘Fonds lokale solidariteit’ zicht- en tastbaar operationeel worden?
  2. Onder de veronderstelling dat dit nog niet het geval is, wat gebeurd er in de tussentijd om  gezinnen, verenigingen, instellingen en chronisch zieken in nood toch hulp te bieden?

U bent hier