h

Ayah Yacoub vervangt Dani Smith tijdelijk als raadslid

5 april 2023

Ayah Yacoub vervangt Dani Smith tijdelijk als raadslid

Foto: SP

Dani Smith heeft de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Van de Mortel gevraagd  hem ontslag te verlenen als raadslid per 6 april 2023. Tijdens dezelfde gemeenteraadsvergadering wordt Ayah Yacoub benoemd als zijn vervanger. Ayah is sinds november 2020 burgerlid voor de SP. Zij behartigde in de commissies al o.a. Wmo, armoedebeleid, statushouders en klimaat. Ayah is afgestudeerd aan de TU Industrial design en werkt nu bij ‘We are social rebels’ als social ontwerper.

Dani Smith is uitgenodigd om zijn thesis voor de master Technische Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente uit te voeren aan een drietal Zuid-Amerikaanse universiteiten. Zijn onderzoek zal gaan om de mogelijkheden van betaalbare nieuwe technologieën (zoals zonne-energie en waterkracht) te onderzoeken om de positie van boeren in ‘agricultural’ waardeketens te verbeteren. Hij zal als onderzoeksassistent actief zijn op de universiteiten van Florianópolis in Brazilië, Mexico City in Mexico en Bogota in Colombia.

Gedurende deze periode zal Ayah Yacoub de SP vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Ayah zal ondersteund worden door de raadsondersteuningsgroep van de SP. Elke woensdagavond om 19.00 uur wordt in het raadhuis deze openbare raadsondersteuningsbijeenkomst gehouden. Iedereen die belangstelling heeft in de politiek en in het bijzonder de SP is welkom bij deze bijeenkomsten.

Eind september zal de masterthesis van Dani afgerond zijn en zal hij weer terugkeren in de gemeenteraad van Vught en worden de rollen weer zoals ze nu zijn.

U bent hier