h

Brengvoorziening in gebruik genomen door SP-raadslid Sjoerd Janssens.

29 maart 2008

Brengvoorziening in gebruik genomen door SP-raadslid Sjoerd Janssens.


Zaterdagmorgen 29 maart is de brengvoorziening aan de Kettingweg 7b officieel geopend door wethouder Brands. SP-raadslid Sjoerd Janssens was er als de kippen bij om de 'kleine milieustraat' mede in gebruik te nemen. Hij ledigde als een van de eerste zijn aanhangwagen met tuinafval. De brengvoorziening is een eerste stap naar de terugkeer van een volwaardige milieustraat in Vught. Na het noodlottig sluiten van het Kringloopbedrijf Vught op 1 januari 2007, drongen we er als SP vaak en op vele manieren bij het college op aan, om met spoed weer een volwaardige milieustraat te openen in Vught. Dat is nu nog niet het geval. Bij de nieuwe voorziening kan zo'n 80% van het reguliere afval worden ingeleverd. De SP is blij met deze voorziening maar blijft strijden voor een volledig ingerichte milieustraat waar alle afvalstromen kunnen worden ingeleverd.

De nieuwe brengvoorziening wordt breed gesteund door de gemeenteraad. Opvallende uitzondering is GB. Zij zien de brengvoorziening als louter een kostenpost, de investering niet waard. Hoewel zij aan de wieg stonden van de constructie die het kringloopbedrijf de deuren deed sluiten, werken ze nu niet mee aan een oplossing van dat probleem.
Bij de brengvoorziening kunnen oud papier, glas, blik, oud ijzer, textiel, tuinafval en luiers en incontinentiemateriaal ingeleverd worden. Dat is zo'n 80% van de totale afvalstroom in Vught. Al deze afvalsoorten kunnen gratis ingeleverd worden. De brengvoorziening in vooralsnog geopend op woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

U bent hier