h

Blom baselt weer wat

22 mei 2008

Blom baselt weer wat


De gemeente en Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) zijn er uit. Wat vorige colleges niet voor elkaar kregen is nu wel gelukt. Het al jarenlang lopende conflict met OMO om een nieuw Maurick College te bouwen is eindelijk vlot getrokken. In augustus 2010 starten de leerlingen in een nieuwe school aan de Titus Brandsmalaan in Vught.
CDA-voorzitter Blom van de afdeling Vught had op voorhand kritiek op het contract en schoffeerde daarbij en passant zowel het college als SP-wethouder Theulings. “We noemen hem Jef Stiekem” laat Blom in het Brabants Dagblad optekenen. De SP is furieus over deze onterechte beschuldigingen maar neemt de zaak niet meteen hoog op. “We weten wie het zegt”aldus SP-fractievoorzitter Henri Swinkels. “Het is niet de stem van de CDA-fractie”. Fractievoorzitter van het CDA Cees van den Heuvel heeft de SP inmiddels laten weten dat de CDA-fractie uitdrukkelijk afstand neemt van de uitspraken van hun voorzitter. Zij zullen - uiterlijk op de raadsvergadering van volgende week donderdag - met een verklaring komen.

De CDA-voorzitter heeft inmiddels een naam opgebouwd met een reeks van dergelijke uit de lucht gegrepen populistische uitlatingen. Hij blijkt een ongeleid projectiel dat doel mist en bovenal schade veroorzaakt. De Jan Klaasen van het CDA. Ook bestuursvoorzitter Kraakman van OMO noemde tijdens de persconferentie de berichtgeving van Blom in het Brabants Dagblad prematuur. OMO is tevreden met het resultaat en heeft met de gemeente afgesproken gedurende de arbitrage vertrouwelijkheid te betrachten. Die aanpak is door de raad goedgekeurd en dus geen achterkamertjes-politiek of stiekem gedoe. Het is een gebruikelijke afspraak om tot een onderhandelingsresultaat te komen. Nu dat resultaat er ligt kan het in alle openheid besproken worden en is het uiteindelijk aan de gemeenteraad om het al dan niet goed te keuren.

Bij de persconferentie van het college van Vught en OMO was Blom in geen velde of wegen te bekennen.

U bent hier