h

Onderwijs

15 mei 2009

Hertog van Brabantschool zonder asbest!


Bij de renovatie van de Hertog van Brabant school is op enkele plaatsen asbest aangetroffen. Deze is inmiddels op een veilige manier verwijderd. Deze onverwachte ontdekking doet vermoeden dat er op meerdere plaatsen in de school nog asbest aanwezig is. Met name achter de plafondplaten. Daar kan het niet veel kwaad volgens deskundigen. Zolang asbest ongemoeid wordt gelaten levert het geen gevaar op. Toch heeft wethouder Jef Teulings besloten alle asbest te laten verwijderen. De renovatie is een goede gelegenheid om dit materiaal voorgoed uit de school te halen. Eventuele extra kosten die met de verwijdering gemoeid zijn neemt de wethouder voor lief. Asbest is niet noodzakelijk en blijft bij toekomstige werkzaamheden een risico. "Ik neem hier geen enkel risico" stelt de wethouder. "De veiligheid van onze kinderen staat voorop".

Lees verder
9 januari 2009

Waarnemend OMO voorzitter blaast hoog van de toren

Enig lid van de Raad van Bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) Pieter Hendrikse nam in zijn nieuwjaarstoespraak minister Plasterk op de korrel. Volgens het Brabants Dagblad noemde Hendrikse de invoering van een fusietoets "een voorbeeld van Haagse bedillerigheid". Over dat ongebruikelijke woord 'bedillerig' struikelt het Brabants Dagblad overigens al in de kop.
Hendrikse vond de nieuwjaarstoepsraak blijkbaar een geschikt moment om eens op de eigen OMO-schouders te kloppen. Geheel tegen wens van de Tweede Kamer in gaat OMO ook het komend jaar onverminderd door met schaalvergroting. Het grootste schoolbestuur van Nederland kan nog best een beetje groter. Een bestuurder die lak lijkt te hebben aan de democratische besluitvorming geeft echter geen blijk van gevoel voor de 'menselijke maat'. Het zou grootschoolbestuurders beter passen niet zo hoog van de toren te blazen.

Lees verder
17 juni 2008

Kraakman al jaren op Balkenende-norm

De voorzitter van de raad van bestuur van OMO, Rob Kraakman, verdient naar verluid een jaarsalaris dat vergelijkbaar is met dat van de minister-president. dat is ruim 170.000 euro. Kraakman ligt al een aantal jaren op dat niveau. Dit meldt het Brabants Dagblad naar aanleiding van de goedkeuring van een nieuwe beloningsleidraad door de VO-Raad voor schoolleiders en -bestuurders. Kraakman reageert met "We zijn allemaal integere bestuurders".
Reden om de wenkbrauwen te fronsen. Integriteit is niet te koop. De suggestie van een verband tussen salaris en integriteit is dus misplaatst. Wel gaat het om redelijkheid en gemeenschapsgelden. We roepen dat middelen vooral ten goede te willen laten komen aan de gemeenschap. Of in dit geval aan de leerlingen. Maar er blijven grote bedragen hangen bij bestuurders. Bestuurders onder elkaar vinden het niet meer dan redelijk. Ook in het onderwijs kent de bestuurder zijn prijs. En wie betaalt uiteindelijk de rekening?

Lees verder
22 mei 2008

Blom baselt weer wat


De gemeente en Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) zijn er uit. Wat vorige colleges niet voor elkaar kregen is nu wel gelukt. Het al jarenlang lopende conflict met OMO om een nieuw Maurick College te bouwen is eindelijk vlot getrokken. In augustus 2010 starten de leerlingen in een nieuwe school aan de Titus Brandsmalaan in Vught.
CDA-voorzitter Blom van de afdeling Vught had op voorhand kritiek op het contract en schoffeerde daarbij en passant zowel het college als SP-wethouder Theulings. “We noemen hem Jef Stiekem” laat Blom in het Brabants Dagblad optekenen. De SP is furieus over deze onterechte beschuldigingen maar neemt de zaak niet meteen hoog op. “We weten wie het zegt”aldus SP-fractievoorzitter Henri Swinkels. “Het is niet de stem van de CDA-fractie”. Fractievoorzitter van het CDA Cees van den Heuvel heeft de SP inmiddels laten weten dat de CDA-fractie uitdrukkelijk afstand neemt van de uitspraken van hun voorzitter. Zij zullen - uiterlijk op de raadsvergadering van volgende week donderdag - met een verklaring komen.

Lees verder
29 oktober 2007

Bezoek Maurick College zeer succesvol!


De vandaag door ROOD (de jongeren- organisatie van de SP) en de SP afdeling Vught uitge- voerde 'schoolplein- inspectie' is een groot succes geworden. Maar liefst 456 serieus ingevulde enquêtekaarten werden vandaag ingeleverd op de drie locaties van het Maurick College. Daarbij vereerde Tweede kamerlid Emile Roemer de afdeling met een bezoek. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om door wethouder Willem Kraanen (CDA) bijgepraat te worden over de N65.

Lees verder
24 oktober 2007

Reactie Kraakman bevestigt vooral betoog SP


In het Brabants Dagblad van zaterdag 20 oktober blijkt Rob Kraakman (voorzitter van de Raad van Bestuur van OMO, Ons Middelbaar Onderwijs) minder gecharmeerd van de betiteling op deze website van OMO als “een niet bepaald armzalige onderwijsinstelling” (zie elders in dit dossier). Kraakman noemt het “een waanzinnige reactie”. Maar het gemak waarmee over het eigen vermogen van 80 miljoen en een omzet van 400 miljoen gesproken wordt ziet de SP vooral als een bevestiging. Blijkbaar gebruikt OMO het eigen vermogen liever om er rente-inkomsten mee te krijgen dan het direct in te zetten voor het onderwijs en de leerlingen. Niemand zal het ons kwalijk nemen dat we daar als SP anders over denken.

Lees verder
12 oktober 2007

Conflict met OMO?

Naar aanleiding van schriftelijke vragen van het CDA aan het college over de lopende arbitrage in een verschil van mening tussen gemeente Vught en Ons Middelbaar Onderwijs, lijkt er nu plotseling sprake van een groots conflict. De pers springt er gretig op in en spreekt zelfs van een 'ernstig conflict' en 'ruzie over huisvesting'. De beantwoording van de vragen laat echter een heel wat genuanceerder beeld zien.

Lees verder

U bent hier