h

Gaat Woonwijze minder woningen slopen?

15 maart 2009

Gaat Woonwijze minder woningen slopen?

"Ruzie SP en Woonwijze over sloop" kopt het Brabants Dagblad in de zaterdageditie. Die uitspraak doet het Brabants Dagblad naar aanleiding van een persbericht van deze Vughtse woningbouwcorporatie. Woonwijze-directeur Gerard Velthuizen 'betreurt' daarin de enquĂȘte-actie van de SP. Die conclusie trekt Woonwijze echter zonder ook maar enig contact met de SP-Vught. Sterker nog: we kennen zelfs de inhoud van het persbericht niet. Zo kan het gebeuren dat we in de krant moeten lezen dat we ruzie hebben. Al met al niet een vorm van 'handig' communiceren.
Zo zaait men juist de onrust die men zegt te willen voorkomen. Neem de verwarring over het aantal te slopen woningen. De SP heeft het over ongeveer 40 woningen die binnen nu en vijf jaar (inmiddels vier jaar) gesloopt gaan worden. Velthuizen zegt er de komende jaren 25 te slopen en suggereert dat de SP bewoners bezoekt wier woningen helemaal niet gesloopt worden. Dat is opmerkelijk. We gebruiken immers een opgave van Woonwijze zelf. Als we de Woonwijze-directeur aan zijn woord mogen houden zouden maar liefst 24 bestaande woningen van de lijst gespaard worden! Dat lijkt ons pure winst!
molenstraat
Acht woningen aan de Molenstraat die op de slooplijst van Woonwijze staan.

Voor alle duidelijkheid hier een overzicht van de bestaande woningen die volgens eerder opgave van Woonwijze de komende jaren gesloopt dreigen te worden.

Bestaande woningen die als gevolg van het programma van Woonwijze gesloopt dreigen te worden:
13 woningen aan de Michiel de Ruyterweg (waarvan 1 koopwoning)
5 woningen aan de Jan van Galenstraat (waarvan 2 koopwoningen)
4 woningen aan de Jan van Speykstraat
8 woningen aan de Esscheweg
8 woningen aan de Molenstraat
1 woning aan de Sasse van IJsselstraat
8 woningen aan de Zeeldraaiersstraat (leegstaand)
5 woningen aan de Loverensestraat (Cromvoirt)

Als we de koopwoningen niet meerekenen hebben we het over 49 woningen, waarvan 41 nog bewoond (soms anti-kraak). Velthuizen stelt dat de komende jaren de sloop van 25 woningen op het programma staat. "Het zijn niet meer dan enkele verspreide blokken in Vught en Cromvoirt". Er is dus geen verwarring over het beoogde lot van de 5 woningen in Cromvoirt. Dat betekent de sloop van 20 woningen in Vught. Welke 24 van de hier genoemde huurwoningen in Vught blijven dan - in tegenstelling tot de eerdere opgave - toch staan?

U bent hier