h

Opmerkingen omwonenden meegenomen in bouwplan Van Voorst tot Voorststraat

21 april 2009

Opmerkingen omwonenden meegenomen in bouwplan Van Voorst tot Voorststraat

bouwplan van voorst tot voorststraat
De gemeenteraad beslist komende periode over het bouwplan op de locatie van de voormalige basisschool de Groene Beuk aan de van Voorst tot Voorststraat 4-6. De omwonenden reageren bij monde van de nieuwe Stichting Pleinvrees voorzichtig positief: “We zien dat er is bewogen ten opzichte van het vorige bouwplan, en dat een aantal van onze opmerkingen lijken te zijn meegenomen in het nieuwe plan.” In het bouwplan van woningcorporatie Woonwijze blijft het Versterplein ongemoeid, blijven massa en bouwhoogte beperkt, geschied parkeren grotendeels op eigen terrein (half verdiepte parkeerkelder) en er is zelfs ruimte voor een kinderdagverblijf in de bestaande schoolwoning. Wel moet er een moeraseik wijken voor het plan.

Een jaar geleden was er heel wat te doen rond de eerste contouren van het bouwplan. Omwonenden ageerden tegen bouwmassa, de extra parkeerdruk en mogelijk aantasting van het Versterplein. Bovendien voelden de omwonenden zich gepasseerd bij de planontwikkeling. De homepage van “stichting pleinvrees” zag toen al het licht, maar de stichting is pas vorige week officieel naar buiten getreden. Er vielen flink wat verwijten, ook aan het adres van de SP. De omwonenden wilden inspraak, zoals in het coalitieakkoord uitgebreid is beloofd.

We stelden toen als SP dat de inspraak prima was verlopen. Om ruimte te bieden aan een planontwikkeling waarin ook aan de wensen van omwonenden tegemoet kon worden gekomen werd het aantal minimaal te realiseren woningen verlaagd naar 12. Zoals nu blijkt heeft dat inderdaad tot de beoogde ruimte geleid en is er bij de verdere planontwikkeling wel degelijk met de wensen van omwonenden rekening gehouden.

De SP maakte zich voor deze locatie hard voor het minimaal realiseren van 12 sociale starterswoningen onder de kwaliteitskortingsgrens. In het huidige plan zijn er nog 8 van deze woningen voorzien. Dat is een concessie die op zijn plaats lijkt als daarmee een snelle realisatie mogelijk wordt. Als het bouwplan op de sympathie van de omwonenden kan rekenen is dat reden om er ook als SP mee in te stemmen.

U bent hier