h

ACTIE: SLOPEN? BEZOPEN!

26 juni 2009

ACTIE: SLOPEN? BEZOPEN!

De SP roept dezer dagen de bewoners van 'sloopwoningen' op hun stem te laten horen. Donderdag 2 juli besluit de gemeenteraad over het prestatiecontract met Woonwijze. Daarin is een een vernieuwingsopgave van 400 woningen opgenomen. Onderdeel van die vernieuwing vormen de eerder (voorjaar 2008) door Woonwijze aangekondigde sloopplannen van ongeveer 300 woningen. SP-fractievoorzitter Henri Swinkels: "Het prestatiecontract rept niet expliciet over slopen, maar het zet de deur voor de sloopplannen wel al op een kier."

Onlangs sprak de SP al flink wat bewoners van woningen die op de nominatie staan gesloopt te worden. Daarbij bleek dat een groot deel de sloop helemaal niet ziet zitten. Renovatie of groot onderhoud volstaat volgens hen. Alvorens de deur al dan niet op een kier te zetten vraagt de SP de bewoners nu per brief hun stem te laten horen. Vandaag en morgen worden de brieven bezorgd op zo'n 230 adressen. Gezien de behandeling in de gemeenteraad moeten de bewoners snel reageren. Op 2 juli maakt de SP de balans op.

Instemming bewoners?
Tijdens behandeling van het prestatiecontract in de commissie melde de wethouder dat de huurdersvereniging van Woonwijze akkoord heeft gegeven. Dat geeft het beeld dat bewoners instemmen met de plannen. Henri Swinkels: "Formeel kan een bestuurder zich daar inderdaad achter verschuilen. Maar het prestatiecontract toont relatief onschuldig en lijkt ver van je bed. Veel bewoners weten niet dat het de opmaat kan zijn naar de sloop van hun woning."

Juiste adressen?
De SP maakt gebruik van een door Woonwijze in 2008 verstrekte lijst van adressen. Het betreft woningen die Woonwijze overweegt te slopen. Om die reden spreken we in de brief over 'volgens onze gegevens' en 'voorgenomen sloop'. Mogelijk zijn de oorspronkelijke sloopplannen voor een enkele woningen gewijzigd, maar we kunnen hierbij beter te vroeg dan te laat zijn.

Reageren?
Stuur een e-mail bericht via de link hieronder: Reageer!

U bent hier