h

Ruim 150 x NEE tegen sloop

2 juli 2009

Ruim 150 x NEE tegen sloop

De actie "SLOPEN? BEZOPEN!" die de SP hield onder zo'n 230 huishoudens heeft in korte tijd ruim 150 reacties opgeleverd. De betrokken bewoners laten daarmee duidelijk horen het niet eens te zijn met de sloopplannen. "Het is een pracht woning. Er mankeert niets aan." was een veel gehoorde reactie. De bewoners waren zeer bereid om al in dit vroege stadium bezwaar aan te tekenen. "Hebben wij er ook zelf nog iets over te zeggen?" en "Ik begrijp het niet, maar wat kun je er aan doen?"

De SP is enigszins overvallen door de grote hoeveelheid spontane reacties. Henri Swinkels daarover: "We hadden wel rekening gehouden met redelijk wat reacties, maar gezien de korte reactie tijd hadden we gerekend op ongeveer 50. Als dat er dan 150 zijn dan is er niet alleen iets aan de hand, maar zit het de mensen ook hoog."

Vanavond is de politiek aan zet. De SP zal voorstellen een voorbehoud te maken bij het prestatiecontract met Woonwijze: Met het prestatiecontract wordt wat ons betreft uitdrukkelijk geen toestemming gegeven voor de sloopplannen. Vernieuwen prima, maar slopen is bezopen.

Slopen mag wat de SP betreft alleen als:
- de woningen van aantoonbare slechte kwaliteit zijn
- er echt geen huurders meer te vinden zijn voor de woningen
- de wachtlijsten voor betaalbare huurwoningen door de sloop niet langer worden
- daarmee problemen zich niet naar andere wijken verplaatsen

En bovendien vinden we dat:
- minstens 70 procent van de bewoners met de sloop moet instemmen.

U bent hier