h

Nieuwe milieustraat open!

6 januari 2010

Nieuwe milieustraat open!


Vanmiddag is de nieuwe Milieustraat Vught officieel geopend. De nood bleek hoog want direct na de opening vormde zich een flinke rij auto's voor de ingang. De milieustraat kent een gedeelte voor afvalstromen welke gratis kunnen worden aangeboden en een gedeelte voor afval waarvoor betaald moet worden. Bij het betreden en het verlaten van dit tweede deel gaat men over een weegbrug. Afrekenen kan alleen met een pinpas. Het tarief is 10 eurocent per kg. De milieustraat kent maar liefst 23 verschillende soorten afval. Daarvan zijn er 13 gratis.

Het bleek voor menig bezoeker nog even wennen. De plek van de oude ingang is nu de uitgang voor het betaalde gedeelte. Voor het brengen van afval moet men om het terrein rijden. Aan de achterzijde van het terrein bevindt zich de ingang. Indien men alleen gratis afval brengt kan men het terrein via de oude uitgang verlaten. Brengt men ook afval tegen betaling dan rijdt men het tweede deel op waarvan de uitgang (zoals gezegd) aan de voorzijde is.

De SP is tevreden met de terugkeer van een milieustraat in Vught. Toen we in 2006 geconfronteerd werden met het afstoten van het Kringloop Bedrijf Vught waren we daar zeer verbolgen over. Geheimhouding bond ons de handen op de rug. Onderhandelingen om enkele tienduizenden euro's te besparen, maar met grote maatschappelijke gevolgen. Geen aanpak zoals wij die voorstaan, maar een erfenis van de jaren daar voor. Het leed was echter geschied en zelfs de meest vergaande politieke stap (de coalitie opblazen) zou daar niets aan veranderen. Daarom kozen we voor herstel van de milieustraat in Vught in januari 2010. En al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Het is gelukt!

U bent hier