h

Ons kent ons

29 januari 2006

Ons kent ons

De SP campagne is in Vught daverend van start gegaan. Met de ondertekening van maar liefst 93 ondersteuningsverklaringen zette de SP zich meteen stevig 'op de Vughtse kaart'. Mede-Vughtenaren, overtuigd van de meerwaarde van de SP in Vught, namen de moeite om naar het gemeentehuis te komen om zich zo van de deelname van de SP aan de gemeenteraadsverkiezingen te verzekeren. En dat is gelukt: de SP wordt lijst 6!

Campagnetijd dus! Zou je zeggen. Maar bij het eerste lijsttrekkersdebat bij de Avulo bleek dat ook de creativiteit bij het voeren van een campagne bij de overige partijen beperkt is. Men draagt een das, plakt een poster en trekt de portemonnee voor advertenties in lokale blaadjes en bij radio en tv. En natuurlijk het debat: een potje bakkeleien voor een selecte groep vertegenwoordigers van een al even selecte doelgroep. De politiek blijkt een klein wereldje van ons ken ons.

Blijkbaar bestaat de illusie dat je weet hoe de Vughtse gemeenschap er over denkt wanneer je met een bevriende kennis van je tennis- of bridgeclub spreekt. Wel nu, heren en dames politici, mag ik u er op wijzen dat er steeds meer Vughtenaren zijn die zich niet eens een lidmaatschap van welke club ook kunnen veroorloven en blij zijn wanneer ze gewoon het brood op de plank hebben? Hoe horen we die?

Menig politicus doet wel iets aan liefdadig door middel van vrijwilligerswerk of af en toe een gulle gift. Hoe mooi dat ook is, deze mensen zijn meer geholpen wanneer ze goedkoper kunnen (blijven) wonen en de contributie van henzelf en hun kinderen voor de cursus Engels, sportclub of muziekles niet jaarlijks meer wordt verhoogd om zo de accommodatie te kunnen bekostigen. Het ware sociale gezicht zit niet in wat je zegt maar wat je doet. Daar gaan we voor!

U bent hier