h

Blog

5 maart 2019

De gemeentelijke belangen in Vught

In het Brabants Dagblad van 22 februari kan men artikelen lezen  over drie bijzondere onderwerpen. Het gaat om ‘Woningen Isabellaveld wél betaalbaar’, ‘Vught verhardt Jagersboschlaan’ en ‘ Doorgang komt er voorlopig niet’. Breng die drie artikelen voor het genot van transparantie eens met elkaar in verband.

Lees verder
1 januari 2019

Wijziging woningbouwprogramma locatie Molenven

In de huidige Woonvisie van de Gemeente Vught zou er in 2017 een tekort zijn van 300 sociale huurwoningen. Uit de gegevens van Woonwijze uit 2017 blijk echter al een tekort, in één jaar, van 648- 163 = 485 sociale huurwoningen. Volgens enkele Vughtse politieke partijen zouden er volgens de huidige woonvisie tot 2024 slechts 300 sociale huurwoningen gebouwd hoeven te worden, met in het huidige Uitvoeringsprogramma slechts 167 sociale huur-woningen die tot nog toe zijn ingevuld. Dat is al een tekort van 133 woningen. Heel veel woningzoekers staan in Vught jaren op de wachtlijst.

Lees verder
1 januari 2019

Behoud van (meer) sociale huur in Vught

In het Klaverblad van 25 juli 2018 deed woningbouwvereniging Woonwijze verslag over het jaar 2017. In 2017 zochten 648 mensen in Vught actief een sociale huurwoning (12% van de 4473 ingeschrevenen). Er konden in 2017 slechts 163 inwoners door Woonwijze bediend worden. Dat is 25%. In de huidige Woonvisie van de Gemeente Vught zou er een tekort zijn van 300 sociale huurwoningen. Uit de gegevens van Woonwijze uit 2017 blijk echter al een tekort, in één jaar, van 648- 163 = 485 sociale huurwoningen.

Lees verder
16 april 2016

Het einde van het kapitalisme?

De hypotheekrente bij sommige banken is nu negatief. Wie geld leent, krijgt er dus geld bij. Dat zou socialisten tevreden moeten stemmen want eindelijk is kapitaal niet langer rendabel. Toch wordt de ongelijkheid groter, en zijn er steeds meer mensen die de huur niet meer kunnen betalen. Hoe zit dat?

Lees verder
6 maart 2016

REKENSOMMEN

Uit het onderzoek dat Companen vorig jaar heeft uitgevoerd naar de woonwensen blijkt dat er in Vught een theoretisch tekort is aan huurwoningen van 900. In de discussie rond de Woonvisie wordt dat theoretisch tekort omlaag gecijferd naar 300. Daarna stelt de Woonvisie dat dat tekort zal kunnen worden weggewerkt door de ‘doorstroming’ te bevorderen en het bouwen van 150 woningen in de sociale huursector.

Lees verder
9 december 2015

Zoete lieve Gerritje

Op 1 april 2007 werd hij, na een bliksemcarriere in de Bossche gemeentepolitiek, de jongste burgemeester van Nederland. In het kleine Vught, oké, maar de promotie naar het Bossche burgemeesterschap is nakend.

Lees verder
8 december 2015

Postbodes 3.0

In oude Duitse en Franse films waren ze het rustpunt. De postbode die postbezorgend door de wijk liep, iedereen kende, en overal een oogje in het zeil hield. Nederland heeft ze ook gekend. Totdat de postmarkt van ‘Europa’ geprivatiseerd moest worden.

Lees verder
24 november 2015

De kers op het durf-kapitalisme

Ooit, lang lang geleden, maakte een Nederlandse horecafamilie gehakt van wat toen nog geen ‘fastfood’ heette. Terwijl een innovatie-genie als McDonald niet verder kwam dan het een ‘bun’ met biefstuk als beleg, zette de familie Van der Valk door heel Nederland heen motels neer die dan weliswaar oneerbiedig ‘vreetschuren’ werden genoemd, maar die zo vol zaten dat het niet anders kan dan dat bijna iedereen er wel eens gegeten heeft. De rijk gevulde menukaart stelde culinair natuurlijk niets voor, het personeel werd natuurlijk zwaar uitgebuit, en de geldstromen van de restaurants naar messenfabrieken en bouwondernemingen zouden zelfs in het huidige ‘Big Data’-tijdperk onnavolgbaar zijn geweest.  Maar toch, het had wel ‘iets’. Die elk-familielid-krijgt-zijn-eigen-restaurant-waaier. Appelmoes met een kers erop, kon het knusser? Bij McDonalds, waar ze drukte maken als ze bedacht hebben dat je een milkshake kunt aanlengen met wat bananenprut, daar hebben ze nu nog steeds geen appelmoes.

Lees verder
24 april 2015

Boos vs verbaasd

Verbaasd. Dat waren de mensen op de publieke tribune na het wonderlijk verlopen debat over voortzetting van de cultuureducatie in Vught.

Lees verder
10 april 2015

Voor de muziek uitlopen

Met een knipoog naar het onderwerp (het SP initiatiefvoorstel cultuureducatie) verweet Michel Versteeg de SP "voor de muziek uit te lopen". Het voorstel komt te vroeg. Dan vraag je je natuurlijk af: hoezo?

Lees verder

Pagina's

U bent hier