h

(g)een afspraak

4 maart 2008

(g)een afspraak

Ik sprak vandaag telefonisch met vertegenwoordigers van Woonwijze (de woningbouwcooperatie die voorheen 'Ons Bezit' werd genoemd). Ik informeerde naar het groot onderhoud dat is voorzien in de 'Molenwijk'. Vorige week sprak ik daar namenlijk met bewoners van deze wijk die vrezen dat hun huizen maar zeer beperkt geisoleerd zullen worden. En dat terwijl Woonwijze juist in de openbaarheid goede sier probeert te maken met spaarlampen en energielabels. De vraag was dus simpel: Is hun vrees gegrond?

Het eerste contact met de betrokken wooncunsulente leide binnen enkele minuten tot een afspraak. Morgen zou ik uitvoerig geinformeerd worden over de stand van zaken. Maar slechts enkele uren later kreeg ik de betrokken manager aan de lijn, die de afspraak weer afblies. Geen afspraak dus. Ze wilde er geen politiek van maken. Prima, ik ook niet. Ik wilde alleen weten hoe er met de wensen van de bewoners omgesprongen werd. maken ze een kans op dubbel glas op de eerste verdieping, isolatie van dak, gevels en kruipruimte. Het antwoord was niet erg hoopvol: "dat is niet ons beleid".

We konden er geen afspraak over maken. Bewoners moeten dus van zich laten horen. 11 maart organiseren ze zelf een bijeenkomst. Die afspraak staat.

U bent hier