h

Isolatie

12 maart 2008

Isolatie

Gisterenavond bij een bijeenkomst geweest van bewoners van de 'Molenwijk' (Molenakker, Molenhei, Molenrijnselaan) over het groot onderhoud dat in het najaar staat gepland door Woonwijze. Er waren 27 bewoners uit die wijk. Belangrijkste knelpunt: de plannen voorzien niet in een fatsoenlijk isolatie van de woningen. Woonwijze plaatst alleen beneden dubbel glas. Daar moet men het mee doen. Meer is "geen beleid van Woonwijze".

De bewoners rekenden keurig voor dat dat hen zo'n 30 euro in de maand aan energiekosten scheelt. Wat een goede isolatie niet kan doen! De vraag blijft dan ook waarom Woonwijze niet mee wil werken. Of zou dat te maken hebben met het strategisch voorraadbeheer waarin deze wijk opduikt als "herontwikkeling" tussen 2013 en 2018? De moeite van de investering niet meer waard? Maar ondertussen betalen de bewoners de rekening!

Deze bewoners konden met hun kritiek al niet rekenen op een warme ontvangst bij Woonwijze. De pogingen lijken er op gericht deze kritische bewoners te isoleren. Die energie kan beter in de isolatie van hun woningen gestoken worden!

U bent hier