h

Je zinnen (ver)zetten

7 mei 2008

Je zinnen (ver)zetten

Het is mei en de zon schijnt. Geen of een enkel wolkje aan de lucht. Tijd om de zinnen te verzetten.

Toch bereiken me berichten van ingezonden brieven. Dhr. Janssen (in het Klaverblad) hekelt het raadsbesluit om op de locatie aan de Van Voort tot Voorststraat minimaal 12 woningen te bouwen en verwijt met name de SP de inspraak van de omwonenden niet serieus te nemen. Daarbij verwijt hij mij persoonlijk dat ik nu niet voor hen opkom omdat het nu niet over "mijn buurt" zou gaan.
Dat laatste is een bewering die ik dhr. Janssen zeer kwalijk neem. Ik bedrijf op een volstrekt integere wijze politiek en stel nimmer mijn persoonlijke belangen of gewin voor het algemeen belang. Die suggestie is dan ook bijzonder laaghartig. Als dit de methode moet zijn om je zin als belanghebbende te krijgen dan zou ik vervolgens geen knip voor de neus waard zijn mij door dit soort van betogen te laten leiden.
Dhr. Janssen verwijst ook nog naar mijn verleden als "kartrekker van het protest in de Vliertstraat", waardoor hij van mij meer begrip zou verwachten. Dat begrijp ik wel. Ik weet hoe frustrerend het kan zijn om te vinden dat het anders zou moeten maar niet meer anders kan. De inspraak bij 'de Vliertstraat' kende immers geen inspraak over de uitgangspunten (aantal m2, woningen en functies). Die waren destijds al vastgesteld door de raad. Daar was nooit inspraak over geweest!
Nu zijn de omwonenden echter wel vroegtijdig in de gelegenheid geweest hun reacties te geven en heeft de raad naar aanleiding daarvan nieuwe uitgangspunten vastgesteld: van minimaal 20 woningen naar minimaal 12 woningen. Dat noem ik - en met enig recht - een verbeterde inspraak!

Maar waarom je zinnen dan blijven zetten op dit besluit? Misschien wilde dhr. Janssen nog minder woningen? Er is een afweging gemaakt en de raad heeft besloten. Misschien niet helemaal naar tevredenheid maar toch met enig resultaat: van minimaal 20 naar minimaal 12 woningen! Tijd om de zinnen te verzetten!

U bent hier