h

Charmante ontboezeming

7 november 2008

Charmante ontboezeming

Tijdens de behandeling van de begroting 2009 kwam de VVD-fractie met een charmante ontboezeming. De fractie had het bestuursakkoord 2006-2010 nog eens naast het eigen programma gelegd en was tot de ontdekking gekomen dat beiden elkaar niet zo veel ontlopen: "Eigenlijk zijn we het wel eens met de doelstellingen". Een stevige steunbetuiging aan de huidge coalitie en het college. Slechts op een puntje, meer sociale woningen, willen de Vughtse liberalen iets anders. Maar voor de rest zouden ze zo het bestuursakkoord ondertekenen!
Is er dan geen verschil? Jawel, ze zouden het allemaal heel anders aanpakken. Overigens (en dat is dan wel weer zo eerlijk) zonder garanties op succes. De wereld is voor hen immers een markt en dus onderhevig aan marktwerking. Dat zijn krachten die groter zijn dan de Vughtse gemeenteraad.
In tijden van financiele onzekerheid breekt dan enigszins de paniek uit. De aanpak: stel verwachte inkomsten naar beneden toe bij en geef minder uit. Een soort pas op de plaats.
Dat is inderdaad een geheel andere aanpak. Wij geloven als SP immers niet in marktwerking maar in samenwerking. We worden dan ook niet direct zenuwachtig van financiele onzekerheid. We gaan onverminderd door met het bereiken van onze doelstellingen. Misschien dat het straks een tandje minder snel moet, maar het doel is duidelijk. En we weten nu dat de liberalen hetzelfde nastreven .... maar dan anders.

U bent hier