h

Vergissing in uw voordeel

18 februari 2009

Vergissing in uw voordeel

Vandaag ontdekte het college een fout bij de verzending van de jaaropgaven 2008 aan alle bijstandsgerechtigden in Vught. Voor het eerst was er en begeleidende brief bij de jaaropgaaf gevoegd. Maar bij het frankeren is, zo schrijft het college, "het verband tussen beide verbroken". Zo kon het gebeuren dat bijstandgerechtigden bij hun begeleidende brief, de jaaropgaaf van een andere bijstandgerechtigden ontvingen. Niet zo netjes!

Maar de gemeente biedt troost. Als kleine tegemoetkoming voor het ontstane ongemak schenken zij betrokkenen een tegoedbon van 10 euro van Patisserie de Rouw. Dan vraag ik me af: waarom Patisserie de Rouw?

Deze Nederlandse Kampioen maakt zondermeer het lekkerste en anders wel het mooiste gebak, daarover geen twijfel. Maar daarmee is deze niet bepaald de goedkoopste in zijn soort. Je zult er al bijstandsgerechtigde normaliter niet snel over de vloer komen.

Dus waarom deze tegoedbon?
- Het kan zijn om hen de ogen eens uit te steken: Kijk eens wat je kunt krijgen als je wel geld hebt.
- Het kan zijn om hen op de proef te stellen: kun je vervolgens de verleiding weerstaan nogmaals dit delicate gebak te kopen.
- Het kan zijn om hen zich ook eens rijk te doen voelen: een veel te klein gebakje eten voor veel te veel geld.
- Het kan zijn dat het voor de hand lag: op loopafstand van het gemeentekantoor, ambtenaren halen er ook altijd hun gebak of de gemeente betaald maar 5 euro voor een tegoedbon van 10 euro.
- Het kan ook zijn dat bijstandsgerechtigden die 10 euro wel beter voor andere doeleinden konden gebruiken dan voor een smakelijk tot kunstwerk gemodelleerd mini-gebakje.

Voor die laatsten een tip: Wissel de bon voor de deur van Patisserie de Rouw in tegen een echt tientje en doe er nuttige dingen mee.

U bent hier