h

Samenwerken om het samenwerken

4 februari 2011

Samenwerken om het samenwerken

Een knap staaltje knulligheid. De coalitie wil meer samenwerking met onze buurgemeenten. Het college is daar op geheel eigen wijze mee aan de slag gegaan. Nu na een jaar start het college met "een inventarisatie van hoe de omliggende gemeenten tegen samenwerking aankijken". Het staat er echt!

Dit college heeft blijkbaar geen idee wat ze zoal met de buurgemeenten samen zouden willen doen. Iedere samenwerking komt doorgaans tot stand omdat mensen samen iets willen bereiken of realiseren. Je gaat dan naar een ander waarvan je denkt dat die ongeveer hetzelfde wil als jij en kijkt of je samen kunt werken.

Maar eenmaal in de ambtelijke molen raken we het samenwerkingsspoor snel kwijt. Ik denk zomaar dat dadelijk blijkt dat de omliggende gemeenten (hoe verwonderlijk!) positief staan tegenover samenwerking. Een nadere inventarisatie zal duidelijk moeten maken op welke terreinen dat zou kunnen. Een commissie met ambtenaren uit verschillende gemeenten gaan die gebieden verder onderzoeken en beschrijven hoe de samenwerking tot stand gebracht kan worden. Dat komt dan weer terug in de verschillende gemeenten en wordt gekozen hoe we een pilot kunnen starten. En zo verder ...

Het komen tot samenwerking wordt het eerste en als we niet uitkijken het enige terrein waarop we straks intergemeentelijk samenwerken.

Ik ga mijn zoon even helpen met zijn huiswerk. Samenwerken moet je doen.

U bent hier