h

Accommodatie uitstelbeleid

24 november 2011

Accommodatie uitstelbeleid

Het college beloofde in september om in december te komen met een 'inpassingstudie' en een 'beheersplan". Er zou - kortom - in december een besluit genomen kunnen worden. Maar naar nu blijkt is het college vervolgens op de eigen handen gaan zitten. Resultaat: Geen inpassingsstudie. Geen beheersplan. Geen besluit!

Het moet binnen de coalitie ook een nagelbijtdossier zijn. Terwijl GB zich steeds heeft voorgedaan als de "redder van zaal Schoonveld", speelt deze accommodatie inmiddels in geen van de te onderzoeken scenario's nog een rol van betekenis. Alleen tegen enorme kosten kan er een jongerencentrum in zaal Schoonveld gerealiseerd worden. Maar dat zou een onverantwoorde greep in de gemeentekas betekenen.

Vreemd genoeg wordt de door de SP en PvdA/GL ingebrachte motie om te onderzoeken of een zelfstandig jongerencentrum mogelijk is inmiddels wel uitgevoerd. Terwijl deze motie door het college ontraden werd en door de coalitie niet gesteund.

Alles wijst er dus op dat het college de weg behoorlijk kwijt is. Wat ze zeggen dat ze doen, doen ze niet. En wat ze zeggen dat ze niet doen, doen ze wel. Niet bepaald het toonbeeld van openheid en transparantie. Maar we begrepen al eerder dat juist op dit dossier het tussentijdse achterkamertjes overleg gemeengoed is.

Uitstel tot ergens in 2014 is natuurlijk ook een optie.

U bent hier