h

Stem-tent-amen

13 juni 2012

Stem-tent-amen

Een Vughtse afdeling van een landelijke politieke partij (opgericht in 1966) is afgelopen zaterdag begonnen met een stemtent. Klinkt goed. Een tent waarin inwoners van Vught werkelijk directe invloed kunnen uitoefenen op de stemming in de gemeenteraad. Maar ... hoewel de naam dat wel doet vermoeden is de uitslag van de stemming niet bedoeld als standpunt van D'66 (want daar praten we over) maar hooguit richtinggevend. Het is dus meer een tent waarin je stem wordt weggemoffeld dan gehoord.
Dat is precies zoals we die partij hier lokaal kennen. Grote woorden over de verbinding tussen politiek en publiek. Voor de vorm nu een stem-wegmoffel-tent. Maar als het er echt op aan komt stemt D'66 tegen een referendum onder Vughtenaren over de toekomst van de IJzeren Man. Alleen als het goed uitkomt is uw stem hen wat waard.

Een andere Vughtse afdeling van twee landelijke partijen (een opgericht in 1946 en de ander in 1990) deelden in het Klaverblad een rapport uit aan de coalitie. Een hele pagina met rouwrand! Een zeer slecht rapport waarmee je niet overgaat. Een dikke onvoldoende voor met name armoede en zorg, sociale woningbouw (krijgt nog een 3- terwijl dat een 1 had moeten zijn) en de afkoop van de Koepel. Voor dat laatste had de coalitie wegens wangedrag van school gestuurd moeten worden! Er is slechts een lichtpuntje: het duidelijk op de kaart zetten van de infrastructurele problemen van Vught (een 7,5). Al met al een teleurstellend resultaat en dan moet de tentamenweek nog komen.

Misschien kan dat mooi in die stemtent worden afgenomen.

U bent hier