h

Tijd voor een lokaal Sufferdje

26 september 2012

Tijd voor een lokaal Sufferdje

Het wordt tijd voor een Vughts lokaal sufferdje. Zo'n ietwat onbenullig maar goedmoedig huis-aan-huis blad zonder al te veel pretenties. Een vrolijk tegen-beter-weten-in blad dat, als het een paar weken niet verschijnt, door niemand wordt gemist. Het past prima bij de huidige bestuurscultuur in Vught.

Want ook met de forse kritiek van de Rekenkamercommissie op de huidige politiek-bestuurlijke aansturing in Vught, blijft het college en de coalitie tegen-beter-weten-in om de hete brij heen draaien. Er is grootspraak dat de stevige conclusies en aanbevelingen uit het rapport geheel worden overgenomen. Maar ondertussen wijst nog niets er op dat men de daad ook bij het woord voegt. Erger nog, eerder geuite voornemens om het bestuursakkoord te herzien worden nu al weer teruggebracht tot 'her-prioritering'. Niemand weet wat we daar onder mogen verstaan. Staan er straks ook ambities in het bestuursakkoord met een dusdanig lage prioriteit dat de kans op realisatie nihil is? Blijven de inmiddels achterhaalde ambities gewoon in het bestuursakkoord staan?

Een al met al zeer onduidelijke start. Maar ondertussen komen de wethouders nog wel met de schrik vrij, probeert iedereen weer mooi weer te spelen en stapt het college weer vrolijk rond in de gemeentelijke tredmolen.

Goedmoedig en een tikkeltje naief kopt ons Sufferdje: 'Gemeentebestuur draait weer als vanouds'. Daarnaast iets over een workshop 'sprookjes vertellen' en een artikel van de hoofdredacteur in reactie op een vernietigend rapport van de Raad van de Journalistiek: 'We onderschrijven de conclusies en aanbevelingen. Maar ik wil wel gezegd hebben dat we sinds het onderzoek niet stil hebben gezeten. We zijn al bijna de kwaliteitskrant die we willen worden.'
Onderaan de voorpagina nog een oproep van de redactie om 'stukjes' aan te leveren. Elke bijdrage, van 'cavia kwijt' tot 'wethouder gezocht' is welkom en wordt geplaatst. Wel even een afspraak maken. Het Sufferdje wil een echt Ja-krant zijn.

U bent hier