h

Dat maakt mij razend

1 februari 2013

Dat maakt mij razend

Het is bijna een maand geleden. Om precies te zijn 22 maart 2011 dat er een grote demonstratie plaatsvond op het Malieveld tegen de wet Werken naar Vermogen. Diederik Samsom (PvdA) antwoord er op de vraag of hij de bezuinigingen op de Siociale Werkplaatsen gaat terugdraaien:

'Ik weet het antwoord wel, maar zullen we het met zijn allen geven zodat ze ons in het Catshuis kunnen horen? Draaien we deze bezuinigingen terug? Ja, natuurlijk doen we dat! (...) Mark, jij pakt hun kansen af, en dat maakt mij razend. (...) Als ik ooit een moment twijfelde waarom ik ben opgegaan voor de partijleider van de PvdA, jullie zijn mijn bewijs. Ik ga voor jullie strijden, die wet gaat van tafel, het kabinet gaat weg en in ieder geval zorgen we ervoor dat jullie je werk houden.'

(Kijk en luister zelf)

Maar nu ruim 10 maanden later wordt diezelfde wet met steun van de PvdA gewoon uitgevoerd. Het wordt zelfs nog erger: vanaf 1 januari 2014 is er helemaal geen nieuwe instroom in de Wsw meer mogelijk. Waar Diederik Samsom deze mensen bestempelde als de reden waarom hij gegaan was voor parijleider van de PvdA, laat hij ze nu eenvoudig in de steek.

Beste Diederik, als je deze mensen nodig hebt zeg je tegen hen dat je ze zult helpen, maar nu ze jou nodig hebben laat je hen keihard vallen en pak je deze mensen evengoed hun kansen af. DAT MAAKT MIJ RAZEND!

Het blijkt overigens geen incident. Ook over de 3% begrotingstekort klonk er uit de mond van Diederik Samsom na 8 maanden plotseling een heel ander geluid. Oordeel zelf: Diederik Samsom 8 maanden later

U bent hier