h

Nu ook subsidie MIK en ABZ gekoppeld aan vestiging in Petruskerk?

12 juli 2014

Nu ook subsidie MIK en ABZ gekoppeld aan vestiging in Petruskerk?

De gemeente Vught is een bijzonder initiatief begonnen om project “dePetrus BV” - u weet wel dat project in hartje Vught waarin de gemeente geen partij is en dus geen belang heeft - te doen slagen. De opzet is om dit project aan zijn broodnodige huurders te helpen. Omdat potentiële huurders nu nog worden afgeschrikt door de hoge prijs die voor het gebruik van de Petruskerk betaald moet worden, heeft het college een dwangmaatregel aangekondigd. Op straffe van het stopzetten van de complete subsidie, worden organisaties gemaand zich in de Petruskerk te vestigen.

Daarin kan het college natuurlijk geen onderscheid maken tussen verschillende organisaties. Dat zou immers duiden op willekeur. Dus moet de maatregel, die nu nog slechts wordt aangekondigd voor de bibliotheek, uiteindelijk ook gaan gelden voor het MIK en ABZ. Ook zij haakten eerder om soortgelijke redenen af bij het prestigieuze dePetrusBV. Maar duidelijk zal zijn dat gezien het ferme optreden van het Vughtse college, zij snel terug zullen komen op dat besluit. Helemaal bijzonder wordt het voor de subsidieverlening aan de Speeldoos. Ook deze was immers ooit beoogd gebruiker. Zo kan het gebeuren dat de subsidie aan de Speel- doos straks gekoppeld wordt aan vestiging in de Petruskerk.

En als het college de investeringen van de zeven initiatiefnemers/eigenaren van dePetrus BV helemaal zeker wil stellen, kunnen ze ook nog besluiten Welzijn Vught te dwingen zich in de kerk te vestigen. Want - zo zal de redenering zijn - het behoud van de Petruskerk is ook van belang voor het welzijn van Vught (en dePetrus BV).

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier